8 Mart 2013 Cuma

ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYORUZ!



Antalya'da 10 Mart'ta Aydın Kanza Parkı'nda bulusuluyor!
Şiddetinizle barışmıyoruz!

Son yıllarda yüzde 1400 artan erkek şiddeti, biz kadınlar üzerinde baskı kurmaya devam ediyor ve erkek egemen sistem bu şiddeti biz kadınlara “sevgi” ve “aile” adı altında dayatmaya devam ediyor. Bizler öldüren sevgi istemiyoruz ve şiddetinizle barışmıyoruz!
Kadınlar savaşın hep kaybedeni
Dünyanın her yerinde kadınlar savaşların fiziksel, ekonomik, cinsel ve psikolojik boyutları ile karşı karşıya kalıyor. Militarizmin güçlenmesi, baskıcı ve otoriter devlet yapısı ve bölgede devam eden savaş kadına yönelik şiddetin tırmanmasına neden oluyor.savaşın en ağır yükünü yine kadınlar çekiyor.
Bu ülkede kadınlar erkekler tarafından öldürülüyor, devlet erkeği koruyor!
Kadın cinayetlerinin ardı arkası gelmiyor Kocası, ağabeyi, babası, oğlu, komşusu, sokaktan geçen herhangi bir erkek tarafından öldürülüyor. Günde 5 kadın öldürülürken erkekler susuyor, devlet susuyor , kadınlar çaresizliğe mahkum edilmeye çalışılıyor!
faşizan tavrı reddediyoruz.
Emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkmak; için ataerkil sisteme, karşı cinsle ilişki dışında kurulan tüm ilişkileri reddeden ve ötekileştiren zihniyete, sömürüye, milliyetçiliğe, militarizme ve savaşa karşı kadınların mücadelesini ve dayanışmasını haykırmak için alanlara çıkıyoruz. Daha güçlü haykırmak için bütün kadınların sesini, sesimize katmaya çağırıyoruz!
Jin jiyan azadi
Yaşasın kadın dayanışması!

TARİH: 10 MART PAZAR 2013
YER: AYDIN KANZA PARKI
SAAT: 13:00

Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği
Halkların Demokratik Kongresi Antalya Kadın Meclisi
Özgür Genç Kadınlar

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails