2 Kasım 2012 Cuma

"t" Krizi

Kriz var hemde en bi kocamanından..Biz ailecek bu duruma kısaca "t" krizi adını verdik.Aman ne ala bizim öğretmen yazma çizme işlerine başlamadı  derken öğretmen yazma işine bodoslama daldı.Hemde ne dalış.Her allahın günü sayfalarca harf çalışması ile ömrümüzü yedi."e" yi sorunsuz atlattık einstein doğurmuşum anasını satayım diye kasım kasım kasılırken tepe üstü çakıldık bu lanet"t" yüzünden.
Çelik gibi sinirlere sahip olan Ali bile maksimum 15 dakika dayanabiliyor bu ders çalışma işkencesine.Ağlamalar,tepinmeler,tehditler havada uçuyor gören duyan kuantum fiziği çalışıyoruz sanar.Len epi topu bir sayfa "t" yazacaksın ne kadar zor olabilir ki.
Okumada sorun yok,her ne kadar henüz okuma çalışmalarına başlamasalar da 1. grup ve 2. grup harfleriyle mırıl mırıl okuyor .Ama yaz evladım dediğiniz anda şirazeden çıkıyor cüce.
Birde okulumuzda ki tek sosyal aktivite olan halk oyunu çalışmalarına başladık.Cemile oynamayı bilmeyen tek çocuk olarak,her Burdur lunun anasının karnında öğrenerek çıktığı,  Gaydırıgubak Cemile'yi öğrenmeye çalışıyor.
Şimdilik t" krizini şiddetli baş ağrıları ve zedelenen özgüven ile atlattığımızı varsayıyorum.Ve gelecek yeni harflerden deli gibi tırsıyorum.
Cemile de  ne ola diyenler için....Cemilem

7 yorum:

Ayla dedi ki...

Ne diyeyim Gülay kolay gelsin size ve cüceye..Bizde bakalım zamanı geldiğinde ne krizi başgösterecek..

aysencifci dedi ki...

Ne T'si yaw? Biz e ve ı ile başladık? Ya, Allah kolaylık versin hakikaten. O 1 sayfa için saatler boyu tv yok, ses yok, sabır sabır sabır ile oturup bekleyen biri olarak seni o kadaaaarrr iyi anlıyorum ki! Bizim öğretmen dedi ki
"Hepsi okuma yazma öğrenecek, kasmayın ne onu ne kendinizi". Bir öneri olarak acaba bıraksanız da ödevi yapmasa ve öğretmenden papara yese de artık ödevin onun sorumluluğu olduğunu, yapmazsa neler olacağını anlasa... Kolay gelsin tüm mini mini bir anneleri ve babalarına.

gülay dedi ki...

Ayla'cığım şimdiden sabırlar diliyorum.Zor işmiş 1. sınıf onu diyeyim:) Tontalağımı çokça öpüyorumm

gülay dedi ki...

Ayşen ah denemedik yol kalmadı ki.Onu da denedik.Ama inatçı bir oğlak olarak ödevini yapmadan gitmek de istemiyor.Yapmayı istiyor ama yaparken saç baş yolduruyor:)okusun ama yazmasın cüce:)
1. grup harfleri öğreniyorlar Ayşenciğim e-l-a-t şimdilik "e" "a" ve "t" yi öğreniyor bizim minikler;)

anne kaleminden dedi ki...

ay gülay şu ders işinden şimdiden tırsıyorum, tırstığım kadar da olacak anladığım kadarıyla heleki eliften 1 yıl sonra eren in okula başlayacağını düşünürsek, şimdiden bir terapist aramaya başlasam iyi olacak :)))

Oglak Kizlari dedi ki...

Allah kolaylık versin.
Bizi de seneye bekliyor bu haller.

Kolay gele.
Tırsmış anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

Kolaylıklar diliyorum. Bloğumdaki çekilişi kazandınız ertugrul.esra@gmail.com adres bilgilerinizi yazarsanız kitapları göndereyim.sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails