16 Ekim 2012 Salı

Bir annenin aşırı acıklı hikayesi

Kızımın içine şeytan girdi.Vallahi de billahi de şeytan girdi.O uysal,sakin,kuralcı,laf dinleyen çocuk gitti yerine  bir canavar geldi.Her anımız Talya'yı zapdetmekle geçiyor.Neye ne zaman nasıl tepki vereceğini kestirmek atomu parçalamaktan daha zor.Karşımızda 5,5 yaşında bir ergen var sanki.Ne söylesek verecek bir cevabı ve kontrol edemediği bir öfkesi var.En fenası da o ağzını burnunu yamultarak benim taklidimi yapması yok mu.....allam o an ağzını ikiye ayırmamak için resmen kendimle savaşıyorum.Okulda bir sıkıntısı olduğunu düşünüp öğretmeni ile görüştük.Okulda çok uyumlu,çok sosyal bir çocuk olduğunu,arkadaşları arasında çok sevildiğini öğrendik.Zaten son zamanda eğlenerek yaptığı tek şey okula gitmek..Bugün ki atraksiyonu ise tenefüste oynamak için götürdüğü futbol topunu okul dönüşü uğradığımız markette bana kızıp kasaya doğru fırlatmasıydı.Suçum mu neydi? istediği abur cuburu almamak.Eve geldiğinde ise ilk yaptığı şey kapısına asacağı gülay giremez posterini hazırlamaktı.Odasına giremezsem odasını kimin temizleyeceğini,yatağını kimin toplayacağını sorduğumda ise sessizce kapısında ki posteri kaldırmayı akıl etti.(Sen gelirken ben dönüyordum  ey yer elması.)

Şimdi  birileri çıkıp bana bu dönemin geçici olduğunu söylesin lütfen, yoksa yapacaklarımdan ben sorumlu değilim. Bu da böyle bilinsin.

10 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

bu anlattığın taliş mi emin misin :)))) tahmin edebiliyorum nasıl sabır küpü olduğunu canım, geçecek ama emin ol :)))

gülay dedi ki...

Ah Nihan ben bile inanamıyorum bu hallerine.Geçecek değil mi?Lütfen geçsin yoksa ben her an şirazemden çıkabilirim:)

İlknur dedi ki...

Yalnız olmadığını bilmek ne güzel :) sürekli bir isyan halindeyiz en çok duyduğumuz laf ' hep sizin istekleriniz oluyor, hiç benimki olmuyor' dönemsel olduğunu düşünüyorum. Ayrıca biz okulda da isyankar durumdayız sürekli neden şeklinde soruları hiç bitmiyormuş :(

HANDE dedi ki...

Bizim kızda 4 yaş gibi başladı bu haller... Uzun zamandır etrafımdakilere kızımın yaptıklarını, bana söylediklerini anlatırken ben de "karşımda 4 yaşında bir kız çocuğu mu var yoksa 14 yaşında bir ergen mi" cümlesini çok sık kullanıyorum... Eminim bu dönemde geçecek ama ne zaman?

gülay dedi ki...

İlknur;büyüdükçe dertleri de büyüyor derler ya doğruymuş.Hem çok keyifli hem çok yorucu oluyor.Bu bitecek başka bir dönem başlayacak olan bizim laçkalaşan sinirlere olacak:)

gülay dedi ki...

zha;çocuğu olmayan bir arkadaşım dün bizim dellenmiş hallerimizi görünce çocuk yapmaktan vazgeçti.O kadar diyeyim:)En kesin doğum kontrol yöntemi kudurmuş bir çocukla 1 saat geçirmek:)

Sibelbek dedi ki...

Tibet'te de aynı tavırlar var Gülay. Ben de okuldan kaynaklı diye düşündüm (ki bu sene ilk defa okul tecrübesi onun) okulda tam tersiymiş... bu 5,5 yaşın böyle bir getirisi mi var acaba??? geçicidir kesin... geçicidir! ;)

Oglak Kizlari dedi ki...

Bence geçiciiiiiiiiii.

Bir diğer 5,5 yaş annesi Çiğdem

durununannesi dedi ki...

Merhabalar,
çok sevdiğimiz bir kitabın diğer serilerinin araştırmasını yaparken rastladım bloğunuza..
bence bu aralar size birşeyden dolayı gıcık olmuş olabilir size değil ama farklı şeylere sizden çıkarabilir acısını..onun üstüne herşey batıyor sanırım...inanın önerim yok çünkü şuan ben 2,5 yaşındaki kız çocuğunu yetiştirmeyi öğrenebildim..5,5 yaş ile ilgili bilgim yok..:)
bunu bilmek için de sizi takibe alıyorum..
sevgiler..
iyi bayramlar:)

aysencifci dedi ki...

Amaniiiiinnnn! Bizde ufak ufak başladı, "Bende kural koymak istiyorum" diye. Bende hep "Bak ben hala annemin dediklerini yapıyorum. Sen de doğur o zaman kural koyarsın" diye şimdilik idare ediyorum ama bir hırslanmalar, kapıyı hızla çarpıp odaya kapanmalar.. Geçicidir o geçiciiiii (inşallah) sabır Gülay'cım sabbbbııııırrr...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails