19 Şubat 2011 Cumartesi

HİJYEN CANAVARI


Lohusalığımdan beri içimde uyuttuğum canavar uyandı.Ali'nin nöbette olmasını fırsat bilip kendimi mikroplarla savaşa adadım.Sanki Talya bu bakteriyi evden kaptı.Ama yok ölsün mikroplar diyerek psikoya bağladım bir kere ne dersen de, ne dersem diyeyim basit bir kaç temizlik kazası ve zehirlenmesi yaşamadan bu canavarı durdurmamın mümkünü yok.
Operasyon ilk olağan şüpheli olan kum eşyalarının dezenfekte süreci ile başladı.Az uz da değilmiş lanet şeyler 3 takım kova seti,kamyon,kepçe,el arabası,kalıplar..vs çamaşır sulu küvette 1 saat bekletilip ardından fırça ile renkleri solana dek fırçalanarak dezenfekte edildi.Ve derin bir soluk alındı.
Bir sonraki adımda peluş hayvancıkları gözüme kestirdim.Artık kaçarı yoktu,bana sevimli sevimli bakmaları bile çamaşır makinasında,elyafları dışarı çıkana kadar yıkanmalarına engel olamadı.
Ardından tüm evi anneanne usulü dizler üstünde bol çamaşır suyuyla silerek,yatana kadar mikroplu  olduğunu sandığım her yeri temizleyerek , operasyonunun ikinci  ayağını da,deterjan ve çamaşır suyundan tahriş olmuş eller ve tutmayan bir bel zayiatı ile  tamamladım.
İçimde ki canavar uyanmıştı bir kere,en yakın markete sürünerek gidip bilumum el dezenfektanı,hijyen zamazingosu,hatta abartıp hijyenik el sabunu da,Taliş büyüyünce yükü azalan emektarım kol çantama konuşlandırıldı.
Akşam yemeğinde ise iyice kayışları sıyırmış olduğumdan Talya'nın en sevdiği çorba olan mercimek çorbasının içine,enginar,havuç ve brokoli katarak,tehdit,şantaj,rüşvet ve tüm bildiğim üç kağıtlıkları ardarda sıralayarak çorba içirdim.Maksat bağışıklığı artsın.Hayatı boyunca bir daha mercimek çorbası görmek bile istemeyecek korkarım.
Ameliyathane hijyeni sağladığım evden dışarı çıkması kuzucuk diye balkona çadırını,salıncağını,oyuncaklarını taşıyarak küçük bir oyun parkı bile kurdum ya pes bana.


12 yorum:

Adsız dedi ki...

YOK YOK AYNI ŞEYLER BENDEDE OLMUŞTU BALATAYI SIYIRDIĞIM BİR DÖNEMDE HERGÜN EVİ KLORAKLA SİLİK SÜPÜRÜYORDUM ÇOCUĞUN TÜM EMZİK BİBERON OYUNLARI HERGÜN DEZENFEKTE EDİLİYORDU AMA ARTIK O KADARDA YAPMIYORUM KENDİME GELDİM BİRAZ.ARADA BUNLAR ŞART SAĞLIK İÇİN ELİNE SAĞLIK MİS GİBİ OTUR ŞİMDİ :)

gülay dedi ki...

Ohh tek değilmişim ne güzel:)

Nihal M. dedi ki...

cok ilginctir ki, steril saf su icinde oda sicakliginda bile ureyebilir. o derece fena bir bakteridir.
ekşi sözlükte böyle bir yorum buldum bakteriye ait :))
böyle şeyler hep doktor yakınlarını bulur bizdede sıklığı boldur...
ben olsam topu direkt kocama atardım hastaneden sen getirdin diye o kadar temizliğe gelemem yani :)))
geçmiş olsun tatlım ...

bildiğin klorak marka sarı şişe 9 bardak su bir bardak klorak 10 dk beklet yada temizliğini bu solüsyonla yap...
çok üzüldüm ...

Ayla dedi ki...

Yok yok tek değilsin bazen gülay ellerimi 3-5 günde ancak eski haline getirebiliyorum yani o derece zarar görüyor deterjanlardan.Tekrar çok geçmiş olsun

gülay dedi ki...

Nihal'ciğim;Klorağı bilmiyordum.Netten biraz bakındım da İzmirlilerin çamaşır suyuna verdiği isim sanırım.Yoksa bambaşka bir şey mi?
Evet evet tüm suçu Ali'ye atmak en güzeli.Hatta attım gitti;)

gülay dedi ki...

Ayla'cığım;Ben normalde çok titiz bir hatun değilimdir ama dönem dönem içimde ki hijyen canavarı Talya'nın sağlık durumlarına paralel bir şekilde ortaya çıkıyor.Ellerim deterjan,kimyevi maddelerden egzama olana kadar sürüyor.
Geçmiş olsun dileğin için tekrardan çok teşekkürler canım....

Nihal M. dedi ki...

gülaycım ya en sevdiğim söz bu benim İzmirlimisin aa sen izmirli değilmiydin :)))İzmir
şimdi sen yazınca da iyi geldi bak :))
Evet klorak çamaşır suyu biz öyle deriz sarı şişe marka adı aslında klorak ...
10/1 oranı için bardak yada litre ben tasla bile yapıyorum 9 suya 1 klorak ... fazla bekletmene gerek yok 10 dk ..
dezenfekte ediyoruz bu şekilde sterilize edemeyiz zaten :))

Adsız dedi ki...

Uzaylı anne delirdi. Kaçınnnn!!!!
:)

gülay dedi ki...

Nihal;Bana Antalya'da klorak aratacaktın valla:))Neyse ki aynı şeyden bahsediyormuşuz.Bayılıyorum izmirlilerin çiğdem,gevrek deyişine buna bir de klorak eklendi:)
Yarın ki hijyen mesaimde ölçüler kullanıla.Keza bugünkü bitti de:)

gülay dedi ki...

Syrakusa; İçimde ki canavara isim bile verdim hygeia:)Pek mitolojik bir canavardır kendileri:)
Delirdim mi? Kesinlikle evet...

mine dedi ki...

helal olsun ama ne kadar üstüne gidersen o kadar mı kovalıyor ne bizim evde alerji durumu var ablam ve annemin gözleri kaşınıyor toz alıyoruz, sürekli, kalorifer yanıyor sürekli aman nem olmasın ve engelleyemiyorum sinir oluyorum kendime biryandan halledemiyorum bu işi diye... olmadı neredeyse her hafta duvarlar siliniyor ay bilmiyorum nasıl olacak bu işler...
kolaylıklar canım Talya'ya acil şifalar...

gülay dedi ki...

Mine canım,deli olacağım gerçekten Ali'nin köyüne gittiğimizde toprak yiyen,üstü başı toz,pislik içinde ama bir kez olsun hasta olmayan çocukları gördüğümde aklımı yitirecek gibi oluyorum.
Biz nerede yanlış yapıyoruz....
Annene ve ablana da çok geçmiş olsun Mine'ciğim....öpüyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails