30 Ekim 2010 Cumartesi

Talişin büyüyen kütüphanesi


Çok uzun zaman olmuş Talişin kütüphanesinde ki kitap bilgilerini güncellemeyeli.Ben diğer bloglarda ki kitap tanıtım postlarına bayılıyorum.Aslında çocuk kitaplarına bayılıyorum o illüstrasyonlar hele, beni bitiriyor.Benim çocukluğumda bu kadar çok kitabım yoktu elde olanlar ise kötü çizimli bir kaç masal kitabı,Ayşegül serisi ki hala bayılırım ayşegüle ve çocuk klasikleri.Kim hediye almıştı anımsamıyorum ama 3 boyutlu deniliyor hani açınca sayfaları hopp masal canlanıveriyormuş hissi veren bir pamuk prenses kitabım olmuştu.Kuzenimin kitabıma dokunmasına bile izin vermediğimi hatırlıyorum, birde ağlayarak anneme şikayet edişini.
Hemen kendi çocukluğuma inivermişim,çok psikanalitik yaklaşımlı bir yazı oldu yahu:)


Bayılıyorum İş Bankası yayınlarının kitaplarına.İşte bu da onlardan biri.Babasını dev gibi gören bir miniğin dilinden,sevimli bir baba-oğul hikayesi.

Bir baba-oğul hikayesi daha....Dışarı çıkarken gofrete sarılmayı unutan babasını ararken gofretin başına neler geliyor neler...Taliş bu iki kitabı da babasının okumasından çok keyif alıyor.

İşte bu da bir anne-çocuk hikayesi.İşe geç kalan bir anne,okula yetiştirilmesi gereken bir fındık ve unutulan öpücük...her kitap bitiminde sıkı sıkıya anneye sarılan "seni seviyorum annecim" diyen bir Talya

Bu kitabımız ise ODTÜ yayınlarından.Bologna çocuk kitap fuarından ödüllü bir kitap.İlk okuyuşumda beni çok sarmasa da talya her okuyuşumda mest oluyor.Gülmeyi unutan bir kaplumbağa bir gün "güldüren ot " yerse başına neler gelir dersiniz....
Talya ile Tinkerbell i izledikten sonra uğradığımız kitapçıdan seçtiği bir kitap.Perilere inanmayan kızım için çok da isabetli bir seçim değilmiş..İllüstrasyonları kötü ,o kadar çirkin periler çizilmiş ki taliş ilk okuyuşumuzda çok korkmuştu.Hikaye kötü.Velhasılı kelam alınası bir kitap değil.

İşte benim favorim bu sevimli suaygırı.Tek kelimeyle harika, çizimler ,öykü,şarkıları,verilen mesaj.Her akşam bıkmadan okuduğum tek kitap.Şarkısı ise uzun bir süre dilinize pelesenk olabilir benden söylemesi.
Suaygırı olmak istemiyorum yooo yooo yoooooooo
Zebra ya da bufalo lo lo looo
Ağaçta şarkı söyleyen maymuuun
Suaygırı yerine maymuuuuun olsaaaaam.  :))

Bu karakter eğitim seti adında yayımlanan kitaplardan ben uzak durmaya çalıştıkça Talya her seferinde birini aldırmayı başarıyor.Cemile,Atakan derken birde Hamdi girdi hayatımıza.
Tüm bunların yanında tübitakın erken çocukluk dönemi kitaplarından "vücudumuz,duygularımız,korkmuyorum
" kitaplarını ise şiddetle tavsiye ederim-z-

Şimdilik bu kadar kitap tanıtımı yeter.Aylardan beri ilk defa öğle uykusu uyuyan kuzuyu uyandırmak lazım.Nasıl yorulduysa parkta, aralıksız iki saattir uyuyor.Bu da demek oluyor ki bu gece Talya mesaisi uzayacak.

6 yorum:

Ömer Tuna dedi ki...

Kitaplar çok güzel bizde tübitakın kitaplarını tercih ediyoruz. Hem ucuz hem güzel. Sevgiler

gülay dedi ki...

Tübitak kitapları bizim de favorimiz ama İş Bankası Yayınlarına da bayıldık.Ne keyifli şeyler şu çocuk kitapları okurken ben bile kendimden geçiyorum:)

Adsız dedi ki...

Ortak kitap gofret ve babası :) Eren de benim okumama bayılır bunu:)

gülay dedi ki...

Syrakusa;Benim babam bir dev de tam sizlik.Eren bayılacaktır eminim.
NOT:Bloguna giremiyorum iki gündür güncellemelerde erenin papyonlu resmini gördüm mest oldum.Çok tatlı çokkkk.

mine dedi ki...

çok tatlı hepsi uyuyan hali hepsinden tatlı ama : )

Adsız dedi ki...

Bu kitabı da alayım bakalım bayılacakmı :) Bu aralar annesiyle okumayı seviyor benim pabuç damda :)

Hayırdır neden giremiyorsun ? Kontrol ettim bir sorun yok ama? Teşekkürler Gülay normalde o kadar sevimli değildir bizim böcek, daha çok kuduruktur orada öyle çıkmış :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails