28 Ekim 2010 Perşembe

ALIŞVERİŞ

Kitaplar hakkında en ufak bir fikri olmayan adamlar mümkünse kitapçılarda çalışmasın yahu.Haa bir de gülmesini bilmeyenler tabii ki.Ben avm lerden,hiper,ultra marketlerden alışveriş yapmaktan oldum olası hazzetmem.O koca avmlere sabahtan demir atan,market alışverişinden,sinemaya,kıyafet alışverişinden,bebeleri eğlendirmeye iki palyaço iki boya kalemi,oradan mc bilmemneye tıkınmaya giden ortalama amerikan ailelerine benzetmeye çalışıyorlar inatla hepimizi.
Talya ya kışlık bir palto ve bir kaç kitap almak için, o hazzetmediğim ancak alışveriş yaptığım mağazanın tek şubesinin orada bulunmasından dolayı mecbur kaldığım o meşhur avm lerden birine gittik analı kızlı.Paltoyu beğenmedik,beğendiğimiz ise pahalı geldi vs.. derken kitap alışverişi için D&R a gittik Talişle beraber.Her zaman ki gibi çalışanlar barut fıçısı,suratlar bir karış neredeyse niye geldiniz diye kafa göz girişecekler insana.Talişle çocuk bölümündeyiz, Taliş kitap seçiyor aralar zaten oldukça dar çalışan personelin biri totosuyla Talişi ittirerek hatta çarparak aradan geçmeye çalışıyor.Ulen insan bir izin ister olmadı pardon der ne bileyim... vurdun geçtin bir dön de bak neye çarptın değil mi, ama yok umarsızca yanı başımızdan gelip geçiyor.Olayın şokundan basiretim bağlanmış halde öyle bakakalıyorum bende, yoksa feci dalacağım çocuğa.Taliş olayın farkında bile değil allahtan ,bir kaç kitap seçip kasaya geçiyoruz.Kasa da ise aynı sevimsiz yüz ifadesiyle ablanın biri ağzından bir kelime bile çıkmadan parayı alıp,poşetimizi elimize tutuşturuyor.Her D&R çıkışında olduğu gibi içimden söve söve mağazayı ardından da avm yi arkama bakmadan terk ediyorum.
Şaka gibi derler ya aynen öyle.Alışveriş yaptığım iki D&R mağazınında da personelinin tutumu aynı,sevimsiz,soğuk merak içindeyim bu sevimsizlik Antalya D&R larına mı mahsus yoksa şirketin genel düsturü mü bu?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayret? Hiç başıma gelmedi D&R larda.Tabi popoyla ittirme olayı hiç hoş değil, en azından çocuk düşmesin diye omuzlarından tutup kendini kaydırarak temkinli de geçebilir. Bişey söyleyeyim mi? Siz orada bir cıngar çıkarsaydınız bir daha yapmazlardı.

mine dedi ki...

Samsundaki DR da öyle yani kitaplar hakkında çok fazla bilgi sahibi değil ama gençlerden bu niteliklere sahip birilerini bulmak zor galiba ...
Bir de gençlere ki bu sadece kitapçılarda değil her yerde geçerli "müşteri" kavramı çok iyi anlatılmıyor sanırım

benim de bir mim im var sana günlüğümde : )

Berna dedi ki...

Yok Gülay'cığım, Antalya D&R'a özgü değil, hepsi böyle! Suratlarında memnuniyetsiz bir ifadeyle çalışan nerde olursa olsun tüm çalışanlara gıcık oluyorum! Ha, bir de küçük insanlara (yavrularımız oluyorlar :) ) bakmadan sadece vitrinlere odaklanan alışveriş ablalarına :)

gülay dedi ki...

Syrakusa;istanbul da durum daha farklıymış sevindim.Ne yazık ki Antalya D&R larda genel tutum böyle.Aslında dediğin gibi yapmak lazım ama dedim ya basiretim bağlandı o an.

gülay dedi ki...

Mineciğim ah evet ne yazık ki kitaplar hakkında bilgileri olmadığı gibi özel bir sevimsizlik ve memnuniyetsizlik halleri var AVM çalışanlarının.Artık insan sevmeyen,özellikle çocuk sevmeyen kimseden ve hiç bir yerden alışveriş yapmama kararı aldım bende.

gülay dedi ki...

Bernacığım öyle fena ki durum taliş aldığı kitapları kendi kasaya vermek istedi.tüm sevimliliği ile 3,5 yaşında ki bir kız aldığı kitapları uzatıyor karşılığında ise kasadaki sevimsiz abla elinden kitapları aldı ne bir gülümseme ne ağzından bir kelam laf yahu insan bir gülümser değil mi.İşini sevmiyorsan yapma kardeşim bu kadar basit.O çılgın ablaları geçtim birde çocuk arabasıyla terör estirenler var oyy oyyyy:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails