27 Ekim 2010 Çarşamba

...


Sevgili Çiğdem mimleyivermiş beni.Ancak çalışmadığım yerden gelince bu mim" hay allaahh ne yazsam ki şimdi" diye düşünüp durmaktayım..Mimin konusu sevdiğimiz 5 yemek tarifini paylaşmak imiş de ben yemek yapma işini cidden bilmem.(20 yaşında ilk ayrı eve çıktığımda şehriyeleri yıkayarak yaptığım şehriye çorbası hala hafızalarda ki  yerini korumaktadır).Bu bilmemek "allam Ayşe teyze gibi yemek yapmak mı!! boş işler bunlar şekerim "modunda bir bilmemek değil inanın ki.Şöyle anlatayım en kral yaptığım yemek soğanı pembeleşinceye kadar kavurup domates salça ve sebzeyi de tencereye atarak yaptığım hepimizin bildiği klasik tencere yemeğidir..
İşte bu yüzden tarif paylaşamayacağım ne yazık ki.Adet olduğu üzre bende bu mimi, süper yemekler yapan,bu  yetmezmiş gibi birde bu yemeklere şahane hikayeler yazan birine Sevgili Mine'ye pas atıyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hiç şansın yok yazıcan kaçma :)

gülay dedi ki...

dün akşam ki menümüzü yazayım hemencik sana:)tavuk butları özenle baharatlanır,fırın poşetine konulur oradan hopp fırına.Ardından elma dilimli pataeslerde fırın poşetinde ki yerlerini alır.Koca kişisi bu sırada pilav yapmaktadır.Yanına da marullar ve bilumum yeşillikler elle parçalanarak salata kasesinde nar ekşisi tuz ve zeytinyağ ile harmanlanır.
Afiyet olsunnn:))
işte benim yapabildiğim yemeklerden bir örnek :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails