11 Temmuz 2010 Pazar

GÜVENLİK



Fena halde kızgınım.Arabada çocuk güvenliği konusunda sağa sola ahkam kesip,sol parmağı sallamak suretiyle milleti  uyarırken Ali'nin böyle bir eşekliği yapmasına çok kızgınım.
Dün baba-kız her zaman yaptıkları gibi birlikte vakit geçirmek için dışarı çıktılar.Bir kaç saat sonra eve geldiklerinde Ali barut gibi tabiri caiz ise Talya'ya çemkiriyordu.Durr hopp hayırdır derken ağzındaki baklayı çıkarı beyimiz.
-Otoparkta Taliş ağlamaya başladı,Talişin ağlaması,üstüne nöbet yorgunluğu da eklenince arkadaki arabaya çarptık.
-!!!!!!!!!!!!!
-Sebepsiz ağlamaların yüzünden Taliş bunlar!!!!(Evet son dönemde ota moka ağlar oldu ama?)..
Sonunda kuzu anlatmaya başladı babası koltuğuna oturtmuş ve kemerini bağlamamış.Talya da bunun üzerine kemerimi tak diye ağlamaya başlamış...
Beynimden vurulmuşa döndüm.Ardından açıklamalar başladı.
- Bak takacaktım sadece otopark çıkışında ki bilgisayar mağazasına uğrayacağımız için takmayayım dedim,hem çok yorgun ve uykusuzum biliyorsun,sıcak hava da eklenince bla bla blaaaaa
Ardından ben de film koptu sanırım.Artık kolay kolay böyle bir eşeklik yapacağını sanmam ama ben de eskisi gibi kolay kolay Ali'ye güvenemem herhalde.....hem de uzun bir süre....
Bu keyifsiz durumdan çıkan en güzel şey ise kızımın arabada ne yapması gerektiğini,yeri geldiğinde babasına bile ağlayarak da olsa hatırlatması oldu.
Uzaylı anne kızgın, uzaylı anne sinirli,uzaylı anne hayal kırıklığına uğramış

5 yorum:

mine dedi ki...

bayıldım kemeri tak diye ağlamasına, ihmal çocuklarla ilgili olunca ufak büyük farketmiyor, yorgunluk vs de dinlememeli eminim yaptığı hatayı anlamıştır...

uğurböceği dedi ki...

aferim talyaya.alkışlıyorum.babada kendince haklı ama düşünemeden yaptığı şey kötü sonla bitmiş.hai geçmiş olsun

gülay dedi ki...

evet Mine'ciğim hiç bir bahane çocuğumuzun can güvenliğinden önemli olmamalı.Kötü bir tecrübeyle de olsa bunu anladığını ümit ediyorum..

uğurböceği;çok teşekkür ederim.Kızım beni bile şaşırttı bu sorumlu davranışıyla,bir yandan da çok mutlu etti.

Berna dedi ki...

Gülay'cığım, öncelikle geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle tatsız birşey yaşamazsınız.

Eşinin stersli bir anına denk gelmiş sanırım, yoksa gerçekten ihmal edilmemesi gereken bir şeyi atlamazdı... Artık bir daha ihmal etmez zaten :)

Taliş kapmış güvenlik kurallarını, eminim sizin de kemerinizi takıp takmadığınızı kontrol ediyordur Ekin gibi :)

gülay dedi ki...

Çok teşekkürler Berna'cığım.
Artık ihmal edeceğini sanmıyorum aslında artık nasıl gözüm dönmüşse:)
Genelede arabaya biner binmez ikimizin de ilk yaptığı şey kemerlerimizi takmaktır ama bu olaydan anladığım kadarıyla ben yokken durumlar farklı işliyor galiba!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails