28 Ekim 2009 Çarşamba

BABY EİNSTEİN.....KOMİK OLMAYIN LÜTFEN


Bebek ve çocuklar için üretilen elektronik araçlar pazarının ilk oyuncularından biri olan Baby Einstein tüketicilere geri ödeme yapmaya hazırlanıyor.


1997 yılında kurulan ve pazar lideri haline gelen Baby Einstein 2004 yılından bu yana sattığı videolar için 15,99 dolarlık para iadesi yapacak. Pazarın yüzde 90’ına sahip olduğu düşünülen Baby Einstein şirketinin senelik 200 milyon dolarlık satış yaptığı bildiriliyor. 2001 yılında Disney tarafından satılan alınan şirket kitap, oyuncak ve “Baby Mozart”, “Baby Shakespeare” ve “Baby Galileo” gibi videolar ile büyümüştü.
Amerikan Pediatri Akademisi’nden yapılan “2 yaş altı çocuklar için ekranın zararlı olduğu” açıklamasına rağmen 2003 yılında yapılan bir araştırma ile 6 ay ile 2 yaş arasındaki her 3ABD’li bebekten 1’i için en az bir “Baby Einstein” videosu alındığı ortaya çıkmıştı. 2006 yılında Federal ticaret Komisyonu’na başvuru yapan grup Disney ve pazarın öncülerinden Brainy Baby (Akıllı bebek) şirketini eğitim konusundaki iddiaları yüzünden şikayet etti. Bunun üzerine şirketler videoların “eğitici” olduğunu yönündeki sloganlarını sonlandırdı. Bunu yeterli görmeyen grup davalarını geçen sene de sürdürdü. 2004 yılından bu yana satılan videolar için geri ödeme yapılması için bastıran grup Disney’e karşı dava açacağını bildirdi.

Geçen gün Hürriyet gazetesinde okuduğum bu habere gülsem mi ağlasam mı.El kadar bebeleri televizyon,bilgisayar karşısında saatlerce oturtup sözde zekasının gelişebileceğine inanan annelere mi güleyim;çocuklarımızın üzerinden eğitici!,zeka geliştirici! bu oyuncağı alırsan çocuğun bin kaplan gücünde zekası olur diyen üreticiyemi söveyim....bilemedim ki

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails