28 Ağustos 2012 Salı

Son havadisler

Hayatta ki her şey üst üste mi gelir?Söz konusu olan kişi bensem EVET.Bu ayın içinde annemin tıkalı damarları için kontrol anjiyosu,babamın katarakt ameliyatı,ablamın bitmeyen diş tedavisi ve Mehmet Ali'nin mesane tümörü kontrolleri ve ve Talya'nın daha ne yapacağımıza karar veremediğimiz okul durumu...Tüm hayatımız kocaman bir belirsizlik hali.
İşte bu sebeptendir sabahlara kadar gözümü kırpmadan,yatağın içinde debelenmem.
Bu belirsizlik içinde hiç mi güzel şey olmuyor,ey depresif uzaylı ana derseniz.Olmaz mı yahu.Mesela ilk süt dişlerimiz düştü.Öyle sevimli oldu ki kuzu


Yanında ki dişi de düşünce yeniden peltek peltek konuşmaya başladı.
Bayram dönüşü tüm kuzenlerini bizim evde misafir ettik.Yaş ortalaması 17,15,ve 14 olan üç atarlı ergenle öyle mutluyduk ki.Ali ile genç yaşta evlenip,arka arkaya bebeleri sıralamadığımıza eşekler gibi pişman olduk.Ve bu sürede öğrendik ki "tek çocuk zor çocuk"Bir hafta boyunca Talya neredeyse hiç bize zorluk çıkarmadı.Bende fırsat bu fırsattır deyip Game of Thorens un tüm bölümlerini  izledim.
Talya kuzenleri ile babasıyla ilk defa kamp yaptı. İki gece Salda gölüne kurdukları çadırda kaldılar.Ben mi?Bilindiği üzre ben gayet komformist bir insan olduğum için,iki gece boyunca evde yalnız olmanın saadetiyle    evde o koltuk senin,bu kanepe benim geniş geniş yayıldım.
Aşil avcılık ve atıcılık konusunda level atladı.Bu ev bahçeli olunca bizim sarı kızı evde tutmanın imkanı kalmadı.Ancak bahçe sınırları ile yetinemeyen özgür ruh,bastıramadığı avcılık dürtüsüyle,hayatı bana zindan etmeye başladı.Sanırsam yüzbin milyon kere yazmışımdır hayatta ki tek fobimin kuşlar olduğunu.Bunu bilip de bana oyun edermişçesine,gece balkon kapısını açmak suretiyle dışarı çıkıp,yakaladığı güvercini öldürüp, kazandığı zaferi bana göstermek için ölü kuşu yatak odamızın,benim yattığım tarafına bırakmaya başladı..(Nasıl bir cümle kurmuşum okurken yoruluyor insan)Sabah gözümü açtığımda ilk gördüğüm manzara halımın üstünde yatan ölü bir güvercin ve korkudan çılgına dönen bir uzaylı ana.....Bilmiyorum ki bana bunları bilip bilip mi yolluyorsun ey allamm.
Kısacası hayatımız üzüntüler,korkular,eğlenceler ve belirsizliklere rağmen öyle ya da böyle devam ediyor.

İşte burada da bizim melek görünümlü kuş katili


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Tüm hastalara geçmişler ola. Hayat bu. İp gibi dümdüz gitmiyor usta. Sen sakin dur, okulu düşün. Hadi hayırlı olsun..

Sibelbek dedi ki...

Gülayım çok geçmiş olsun ve gerçekten geçmiş bitmiş olsun hepsi... şu erken evlenip çocukları dizme konusunda sana katılıyorum. ben de çok düşünüyorum bunu, daha genç olsaydım ikinci çocuktan korkmazdım ne yalan söyleyeyim...

aysencifci dedi ki...

Tüm hastalara Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gülay'cım öyle ya da böyle Allah planları yaptığı için ne kadar uykusuz kalsan, debelensen herşey olacağına varacak. Relaxxx:)D Allah iyi yazılar yazsın Taliş'e ve tüm yavrulara. Öptük.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails