3 Nisan 2012 Salı

Hadi başka kapıya

Henüz tuvalete tek başına gidemeyen,ayakkabısını,montunu yardımsız giyemeyen,iki sıra çizgi çalışınca parmakları ağrıyan, uyku arkadaşı olmadan uykuya dalamayan çocuğumu ilkokula vermemi bekliyorlar....nah veririm.
5yaşında ki çocuğumun,çocuklarımızın yeri okul öncesi eğitim kurumlarıdır.İlköğretim sıraları değil.İşte bunun için #5cokerken.

9 yorum:

nil dedi ki...

Cidden merak ediyordum, 5 yaşında başlatacak aile olacak mı diyordum, öz yakınlarımdan biri dedi ki, kreşe para vereceğime... Koptuğum an o an oldu işte. Aynen ben de nah veririm!!!

gülay dedi ki...

Nil bende dün aynı şeyi diyordum bir arkadaşıma hangi aklı başında anne baba bu yaşta ki çocuğunu okula yollar diye.Demek ki çocuğu yerine kesesini düşünenlerle yandaşlar el ele yollayacak çocuklarını okula:)

Sibelbek dedi ki...

hiç bir kuvvet beni çocuğum 5 yaşında diye ilkokula göndermeye zorlayamaz. varsa bir cezası öderim, yine de göndermem!

hypo dedi ki...

dün bu konuyu eşime de açtım.
onun da okula göndermeye niyeti yok.
yazık günah.
7 yaşındakiler ezer çocuklarımızı.
bekleyeceğiz.
tek umudum anayasa mahkemesi.

terspabuclar dedi ki...

SİDİK YARIŞINDAN ÖTE GEÇMİYOR MECLİSDEKİLERİN FAALİYETLERİ
CANIM ÜLKEMDE VC Sİ OLMAYAN OKUL VAR NEYİN KAVGASINI EDİYORLAR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL DEVET OKULLARI BU VAZİYETTEYKEN

gülay dedi ki...

En can sıkıcı olan ise 2005 eylül ayından sonra doğanlardan başlayıp 2007 aralık ayına kadar geniş bir yaş grubunu aynı sınıflarda aynı müfredatla okutmayı hangi akıl fikir alır anlamıyorum.Sınıf mevcudu meselesine ise hiç girmiyorum.

anne kaleminden dedi ki...

gülaycım ne desen haklısın. hepimizin kafasında koca soru işaretleri ne yapacağız bakalım...

Berna dedi ki...

Ben de göndermeyeceğim Ekin'i. Ekim 2006 doğumlu olmasına rağmen :) Bizim gibi düşünenlerin çok olduğunu ve bunun böyle yürümeyeceğinin belli olup geri adım atılacağını umarak...

İkiz Annesi dedi ki...

2008 liyiz ve bir sonraki yıl göndermem isteniyor.Bugün tam da bu konuda konuştuk öğretmenler dertli ne yapacaklarını bilmez haldeler veliler şaşkın bizim gibi göndermem diyenler olduğu kadar gönderirim diyenler de var.
Ben çocuklarımızın denek tahtası olarak kullanılmasını istemiyorum sistem yok alt yapı yok YAPTIM OLDU demekle olmuyor....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails