5 Mart 2012 Pazartesi

Mart ayı,aşk ayı....miyeaaaavvvvv


Geçen yıl nisan ayında aramıza katıldı bizim minnak Aşil.Bir daha bu eve aslaaa kedi giremez dediğim anda hayatımızın merkezine oturuverdi.Balkonda her sabah yaptığım gibi sabah kahvemi içerken uzaklardan gelen bir miyavlama sesiyle irkildim.Yan binanın bahçesindeki ağacın altından geliyordu ses.Etrafında bir sürü erkek kedi, ortalarında sarı beyaz bir yumak.Yavrum o kadar minik, o kadar anne kuzusu ki her kediyi annesi sanıp emmek için altlarına giriyordu.Diğer kediler hırpalıyorlardı minik bebişi.Allahım neredeyse gözü açılmamıştı daha.Hemen aşağı indim.Mahallemizde ki büfenin kedisi yeni doğum yapmış ve yavruları dağıtılmıştı.Bizim yavruyu hemen onun yanına götürdüm. Bu yavrucağa acilen bir süt anne bulmam gerekiyordu.Bizim Pamuk aldı yavruyu götürdü.Oh dedik mahalleliyle beraber emzirip annelik yapacak Pamuk, bizim yavruya.Gönül rahatlığı ile çıktım eve.
Sabah hastaneye giderken Ali büfeye uğruyor yavrunun durumunu öğrenmek için.Pamuk bizim yavrucuğu emzirmeyi reddetmiş.Talişle aşağı indik.Yapacak başka bir şey yoktu.Minnak kediyi kucaklayıp az ilerideki veterinerimize götürdük.Yolda Taliş eski kedimizin adı olan Aşili uygun gördü yavruya.Ve o günden sonra evimizin neşesi oldu bizim Aşil.
Taaa ki dün sabaha kadar.Dün sabah saat 5 sularında acı bir böğürmeyle yataklarımızdan sıçradık.Bizim artık bir kaplan yavrusu kıvamına gelen Aşil evimizin en yankı yapan yerinde böğürmek suretiyle  mahallemizde ki hatta o desibelle yakın ilçelerde ki tüm erkek kedilere aşk çağrıları yapıyordu.
Korku dolu gözlerle Aşile ne olduğunu merak eden Talişe gerekli açıklamayı Ali yaptı.
-Talyam Aşilin canı çok sıkılıyor yaa.Kendine arkadaş bulabilmek için böyle sesler çıkarıyor.
Benim naif kızım Aşil üzülüyor diye neredeyse tüm gün Aşille oynadı.Ama nafilee ok yaydan çıkmıştı  bir kere:)
2 gündür sabrımızın son demlerindeyiz.Kısırlaştırmak için  veterinerimiz 1,5 yaşı beklememiz gerektiğini söylemişti ama yokkk şu coşma halimiz sona erir ermez en yakın veteriner kliniğinde alacağız soluğu.
Böyle hayat mı geçer yahu miyeaaaaaaaaaavvvvvvv,MİYEAAAAAAAAAAVVVVVVVVVVVVV.



6 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

çok güldüm sizin aşil e yaaa, doğa çağırıyor ama ne yapsın :)))

gülay dedi ki...

Ali çok üzülüyor Aşilin haline Nihanım:)Doğasını bozuyormuşum hayvanın:)

nil dedi ki...

Ali haklı :)) Talya yine yufka yüreklim canı sıkılmasın diye oynamış tüm gün.

Kolay gele, mart ayı aşk ayı iyiymiş:)

aysencifci dedi ki...

Gülay'cım öyle Mart ayı felan kalmadı, her daim doğa bunları çağırıyor. Bizim mahallenin zillileri 2.kez doğurdu! Üstelik ilk doğurdukları daha hala küçük! Zavallı Talya:) İdil'de bugün okula giderken doğa çağrısına uyan bir kedi çifti gördüğünden "Ayyy ne güzel oynuyorlar bak anne" dedi:) Çaktırmadım:)D

gülay dedi ki...

Nil,Ali'ye kalsa salıverecek bizim azgın Aşili:)sonra da ben Ali'nin doğasını bozacağım:))

gülay dedi ki...

Ayşen evet haklısın evler her dem sıcak hayvancıklar şaşırdı artık:)Aşil 1 yaşında Ayşen'ciğim,libidosu düşük çıktı bizim kızın:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails