13 Şubat 2012 Pazartesi

Beklerken




34 gündür yada başka bir deyişle 1 ay 4 gündür sigara içmiyorum.Talya'nın doğum günü hediyesi olarak istediği şeydi sigarayı bırakmamız.Bu kadar keyif aldığım bir şeyi bırakmak fikri bile beni gerim gerim geriyordu.Sigarayı seviyordum ama kızımın sevgisiyle kıyaslanamazdı bile.Bıraktık[.Her ne kadar bizim İstanbula gitmemizi fırsat bilen Ali yeniden başlasa da evde ve Talya'nın yanında içmemesi bile çok önemli.]
Hatta bununla ilgili bir internet günlüğü yazma girişimim bile oldu.Elimde ki günlüğe yetişemezken diğer günlüğü  doğal olarak sürekli güncelleyemedim.
Sigarayı bırakmamla beraber iğneyle kuyu kazarak verdiğim 3-5 kiloyu da geri aldım .Şimdi bunca can sıkıntısı üzerine bir de diyet yapma sıkıntısını ekledim.Eee ne demişler çivi çiviyi söker.
Düşünmemek için,üzülmemek için sürekli kendimi bir şeylerle meşgul ediyorum.Temizlik yapıyorum,bitiremediğim örgü örme girişimlerime geri döndüm,facede ki tüm salak oyunları oynuyorum,kitap okuyamıyorum...vs
Talyam, gün ışığım ise büyüyor tüm bu sıkıntılardan uzak bir şekilde.Gezegenlere merakı yeniden başladı.Öksürük ve burun akıntısı var bir kaç gündür.Hafta sonu karda sucuk ekmek partisinde daha da üşütmüş olacak ki boğazlar pembeleşmiş hafiften.
Ali ise 1000 hasta bulma telaşında.Bildiğiniz ters köşeye yatırıldığımız için acil tarafından 1000.Az biraz rahat edebilmek için 1800.O gazetelerde yazılan aile hekimi maaşını alabilmek için 2400 hasta bulması lazım.
Aşil kuzusu ise tam bir stres topu.Balkon kapılarını kafasıyla ite kaka açabildiğini söylemiş miydim?
Şimdi beklediğimiz İstanbuldan gelecek güzel haberler.Patoloji sonucuyla hepimiz derin bir nefes alacağız biliyorummmm.

6 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

güya murat da yarın bırakacak elif in doğumgünü :) benim ısrarımla nereye kadar olur bilmiyorum ama artık aleni tehdit etmeye başladım :) en büyük tehditim de elif e söylemek. bilmiyorlar içtiğini babalarının :) umarım taliş hastalığı ilerlemeden atlatır, ali gerekli hasta sayısına ulaşır ve istanbuldan güzel haberler gelir :)

gülay dedi ki...

Nihanım darısı Murat'ın başına.Erkekler iradelerine daha fazla yenik düşüyorlar galiba.Ali de büyük bir motivasyonla başlamıştı ama sonuç hüsran:)
Güzel temennilerin için çok sağol canım umarım her şey istediğimiz gibi olur.

Nihal M. dedi ki...

benden biriii dahaaa ... eşim 10 gündür campixle bıraktı içmiyor iki gündür iyi gidiyor ondaki durumlar ben de evde kesinlikle içmiyorum sadece gece mesailerinde bir iki onuda bırakırsam demeyin keyfime... aynen bende durmaksızın yemek yapıp çalışıyorum. bewnde ters tepti kitap okuyabiliyorum ama bilgisayar odasına giremiyorum o zaman aklıma geliyor. eşine üzüldüm buralardada aynı şey var aile hekimleri kıyasıya mücadelede. hasta kapma telaşı nasıl çirkinleşti anlatamam. aile hekimi maaşlarıysa giderler çıkınca çok ufaldı küçüldü. entegre hastane kavramı getiriverdiler küçük ilçelere 2400 nüfusa düşürdüler oralarda bile durum aynı. 1000 nüfusda öyle kolay bulunucak bişey değil kolay gelsin eşine tatlım sanada ... çok ama çok sevindim sigarasız günler de görüşmek üzere...

gülay dedi ki...

Nihal:)Ben bıraktıysam herkes bırakır dersem yanlış olmaz inan.Sigara içmemek fikri bile kabus gibiydi.Eminim sende nöbetlerde içtiğin üç beş sigarayı bırakacaksın.İnsan çocuğunun yüzüne vicdanen çok daha rahat bakıyormuş.
Ali entegre hastanede Nihal'ciğim tahmin ettiğin gibi küçücük ilçede 5 aile hekimi mesleki etik,dayanışmanın şeceresi okunmaz oldu.Meslektaşları birbirine kırdırıyorlar ne yazık ki:(
Seninde sigarasız geçirdiğin günlerin haberlerini bekliyorum canım.

Berna dedi ki...

Sigara içmeme kararını kutlarım Gülay'cığım (en kocaman aferin Talya'ya elbette ;) ) Eminim üstesinden gelirsin, insan iradesi karşısında sigaranın lafı mı olur :P

Şu gezegen, uzay merakı bizde de var son sürat. Hababam okuyor, deney yapıyor, bu konuyu konuşuyoruz. Bir post yazmak zorunlu oldu artık :)

Patoloji sonucu umarım iyi çıkar, kimle ilgili anlayamadım ama, iyi olacağını umut ediyorum tüm kalbimle.

Sevgiler...

gülay dedi ki...

Vallahi Berna'cığım sigarayı bırakabilen insan evladı gözü kapalı atomu bile parçalar o kadarını söyleyeyim:)
Ah sizde de mi var gezegen uzay evren takıntısı.Uzun bir süre gök bilimci olmak istedi tam bitti derken yeniden başladı bu merak.Sürekli gezegenlerin resmini çizer,sürekli muhabbetini yapar olduk.Bu da dönemsel bir merak sanırım.Yok değilse fıstık gibi iki tane gök bilimci geliyor biliim dünyasına:)
Hasta olan ablamın eşi tatlım.Duamız umudumuz onunla...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails