31 Mayıs 2011 Salı

Ateş,antibiyotik ve doktorlar

Yaz geldi yaşasın diye sevinç çığlıkları atarken Talya'nın hastalığı ile toto üstü çakılmış haldeyim.Oysa hafta sonu için şahane planlarımız vardı.Kuzenler,hala kısacası maaile hep beraber deniz,güneş,kum,bol gıda yüklemesiyle o koca cüsselerimizi tatil moduna sokacaktık.Şimdi düşünüyorum da Talya cuma akşamı hastalığın ilk sinyallerini vermişti de ben anlamamakta ısrar etmişim.Taştan yumuşak her şeyi yiyebilme kapasitesine sahip olan kuzucuk akşam yemeğini tarihte bir ilk yaşatarak yemek istememiş Vipo'yu seyrederken koltukta uyuyakalmıştı ki buda 4,5 yıllık ömründe sayılı yaşanan anlardandı.
Anne-baba ise balık-rakı ikilisinin büyülü cazibesine kendilerini fazlaca kaptırmış olduklarından tüm bu sinyalleri görememişlerdi.Ta ki bir kaç saat sonra kuzucuk 39,8 derece ateşle ağlayarak uyanıncaya kadar.Sonrası ise tam bir karmaşa ılık duşlar,şuruplar ağlamalar uykusuz bir gece yapılan her müdahaleye rağmen düşmeyen inatçı bir ateş.
Ertesi gün ateşin azalacağını tüm kalbimle ümit etmeme rağmen ateşi 40.5 leri görünce en yakın hastaneye atıverdik kendimizi.Yapılan muayene sonrası doktorun her zaman ki umarsızlığı ile elime verdiği antibiyotik reçetesini görünce beynimden vurulmuşa döndüm.Sabah klinik muayenesini yapan Ali boğazlar temiz görünüyor en güzeli kültür aldırmak demişti oysa.Toplamda 5 dakika süren muayene sonrası boğaz enfeksiyonu teşhisi koyan doktora kültür aldırmak istediğimi söyleyince,
-E peki olur ama yinede siz antibiyotiği kullanın boğazların durumu çok kötü?Biraz önce bir çocuğumuz havale geçirdi aman dikkat, diyerek iyice beni korkuttu.Her tırsık anne gibi antibiyotik şişesi elimizde dönüverdik eve.İlacı içirmek ise resmen zulüm.Taliş kaçar biz kovalar:(
Ertesi gün ise Talişin ateşi tamamen düşmüştü.Keyfi yerinde koşuyor oynuyor .....içimden bir ses biz bu antibiyotiği boşuna veriyoruz daha ilk dozdamı etkiler bu meret dese de fikrimi dillendirmemeye çalışıyorum.Malum evdeki doktorun mottosu tüm meslektaşlarım kardeşlerimdir.Elimde sağlam bir kanıt olmadan kardeşlerine! pek laf ettirmez.Neyse ki çok beklemeden  kanıt geliyor.Yapılan tahlile göre "normal boğaz florası üremesi görüldü"
İşgüzar bir doktorun yanlış teşhisi ile iki gün boyunca çocuğuma antibiyotik vermiş olmanın kızgınlığı ile  yersizce Aliye patlıyorum.Sonrasında kendime....ardından pembe tütüsüyle ortalıkta zıplayan kızıma takılıyor  gözüm tüm kalbimle şükrediyorum.

11 yorum:

Ayla dedi ki...

Çok geçmiş olsun Gülay.Hemen ilaç vermelerini bende anlamıyorum:( İnşallah tekrarlamaz.

gülay dedi ki...

Sağol Ayla.Bu kadar zor olmamalı bir boğaz kültürü istemek ama yok 5 dakika muayene ardından ver antibiyotiği gönder.Çok kızgınım çokk:(

anne kaleminden dedi ki...

ya gülay öncelikle talişime geçmiş olsun, çabuk toparlanmış ve kısa sürede eski aktivite talişi olur eminim kuşum benim :))) biz bu kış her ikisine de 3 er kez kullandık antibiyotik :(( bir tanesinden kesin emindim çünkü pnömoni teşhisi vardı.. ama diğer ikisi boğaz enfeksiyonu?? umarım sezonu böylece kapatırız...

Adsız dedi ki...

allahım biraz önce başka bir arkadaşın bebeğinin hasta olduğunu çğrendim talya da ikinci oldu.çok geçmiş olsun güleycım ne dir bu anlam veremedim yağmur bir yağıyor bir duruyor hava bir sıcak bir soğuk sapıttı iyice dengemiz.çok çok geçmiş olsun tekrar..

Sibelbek dedi ki...

Gülayım çok geçmiş olsun, vallahi bir daha kıskanmııcam sizi, söz :(((((

gülay dedi ki...

Nihancığım bu kış malum kulak sorunu hariç hiç antibiyotik kullanmamıştık.Buna sevinirken dakika bir antibiyotik reçetesini yazan doktora sövmeyeyim de kime söveyim ben yaa.

gülay dedi ki...

Serap canım viral bir salgın var diyorlar aman kuzucuklara dikkat.Geçmiş olsun dileklerin içinse çokk sağol.

gülay dedi ki...

Sibelimmm çok sağolasın tatlım.Neyse ki geldi ve geçti.
Ayrıca olur mu hiç öyle şey.
Yaz daha yeni başlıyor ben denizden gelip tuzlu tuzlu pc karşısında keyif yaparken yeni postlar yazmayı planlıyorum.Kötü müyüm? ivettttttt:)
Öperim Tibetimi ve seni....

İkiz Annesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun maalesef bazı doktorlar nedense sırf bakmış olmak için bakıyor ve yazmış olmak için antibiyotik yazıyor:( Keşke çocuk doktorları biraz daha bilinçli olsalar kendi çocuklarına yapmayacakları şeyleri bizim çocuklarımıza da yapmasalar.
Tekrar çok geçmiş olsun minik prensese bir daha tekrarlamaz inşallah.

Berna dedi ki...

Gülay'cığım, çok geçmiş olsun :( Kaç gündür hiçbir yere yorum bırakamıyorum deli oldum. Sonunda sorun çözüldü ama sorun neydi onu bile bilmiyorum. Neyse, güzel Taliş'imin bir an önce iyileşmesi dileğiyle... Çok öperim ikinizi de.

Oglak Kizlari dedi ki...

Gülayyy,

yeni okudum. Çok ama çok geçmiş olsun.

Geç kalmış anne Çiğdem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails