19 Nisan 2011 Salı

Scooter dedikleri iki teker...

Koca kişisiyle aramız limoni.Sebep mi?....scooter evet gülmeyin yahu cidden scooter.
Kızını pamuklara sarıp sarmalamaya, elinde olsa biblo gibi vitrine yerleştirmeye niyetli koca kişisi Talişe scooter aldım diye dün fena halde celallendi.
Aslında  konuya daha vakıf olmanız için hikayenin bir de başını anlatmam lazım.Her şey Taliş iki yaşındayken başladı.Çocuk kanallarının birinde çıkan scooter reklamını gören minik cüce henüz totosunda ki beze bakmadan bir scooter türküsü tutturdu en acıklısından.Yatıyoruz scooter, kalkıyoruz scooter.Bu hale daha fazla yüreği dayanmayan görgüsüz anne en afillisinden bir scooter alıp eve geldi.Yetmezmiş gibi iki yaşına yeni basmış çocuğunu da üstüne bindirip halıları topladığı koridorda kay kay biner gibi ittitmeye başladı.Ardından anımsadığı ilk görüntü ise havada uçan ve koridorda yere kapaklanan kızı oldu.Kapaklanırken kafasını kapıya vurması ise işin bonusu olmuştu.
İşin daha fenası koca kişisi nöbetçiydi .Gözünün önünde yavaş yavaş devasalaşan göz kapağı ise neredeyse kuzusunun gözünü kapatacak hale gelmişti.Hemen hastanede aldılar soluğu. Röntgenler, tomolar, tetkikler neyse ki sonuçlar iyiydi.Henüz hiç bir şeyden haberi olmayan kocayı, hastanede ki arkadaşlarından önce davranıp, haberi ilk ağızdan duyması için aradı..
-Aşkımm sana bir şey söyliyeceğim ama korkma tamam mı?
-Hııı..... ne, ne olduuu.
- Canım yok önemli bir şey değil. Talya düştü.Bende önlem olsun diye hastaneye getirdim.İyiyiz ama merak etme
-Nasıl düştü,nerede düştü.Allah aşkına Gülay ben yokken başınızı bir kere belaya sokmayın yaa
-Yaa aşkım ne belası çocuk bu düşe kalka büyür alla allaaa
Evde ilk işim suç delillerini ortadan kaldırmak oldu.Scooterı Talişin gardırobundaki en ücra köşeye sakladım.Yaklaşık yüz kere Talişi tembihledim
-Annecim scooter yok tamam mı? koridorda düştük tamam mı Talya?
-Tamam anne....
Sabah olmuş koca kişisi eve gelmişti.İçeri girer girmez koşar adım Talişin odasında aldı soluğu.Talya'nın yüzünü gördüğü an suratı abartısız kireç gibi olmuştu.Talya daha bir merhaba bile demeden;
-Baba biliyomusun hepsi annemin suçu, bana skutur aldı ondan düştüm!
-Gülayyyyyyyyy
-Aşkım ama satıcı dedi ki 2 yaş içinmiş vallahi zaten geri vereceğim ya ben böyle olsun istermiyimm.....

Aradan kocaman iki yıl geçti o gün bugündür bizim evde söylenmesi sakıncalı kelimeler arasında yerini aldı scooter.Ta ki bir kaç hafta önceye kadar.Parkta arkadaşının scooterına binen cüce başladı yine scooter türküsüne.Dün ise" 1 hafta sana oyuncak yok Talya" kararını veren ben değilmişim gibi,o scooter alınırsa evde küçük bir savaş çıkacağını bilmiyormuşum gibi gidip o çok istediği scooterı aldım.Aldım almasına da koca kişisine ne diyeceğim.En sevimli halimle" aşkımmm bak ne aldım" desem o scooterla evde beni kovalaması kuvvetli ihtimal.Bende attım topu Talyaya.Peki sonuç değişti mi?Nerdeeee yine kabak patladı benim başıma.
Hani 1 hafta bir şey alınmayacatı, bir kere de aldığın kararın arkasında durdan başladık Bu çocuk düşüp kafasını yararsa sen görürsünden çıktık.
Neyse ki ikimizde kavga ettikten yarım saat sonra niye kavga ettiğini unutacak kadar balık hafızalıyız.Şimdi nerede mi koca kişisi? Parkta Talişi scooter bindirmeye götürdü:)Taliş ise parkta, kaskla scooter binen tek çocuk olarak arzı endam ediyor:))

14 yorum:

Sibelbek dedi ki...

hak etmişin sen hak etmişiiinnnn :))))

gülay dedi ki...

evet evet azcık zamansız oldu biliyorum Sibelim ama dayanamıyorum bu cücenin bir şey isteme hallerine.Öyle acıklı istiyor ki gel de alma:))

Berna dedi ki...

Gülaaaay :) Öldüm gülmekten :))))

gülay dedi ki...

Bernaa:)))Hayır İstanbul'da az daha Talya'ya paten almaya kalktığımı duysa ne yapardı Ali hiç bilmiyorum:))Neyse ki Ali'den daha panik bir babam varda engel oldu almama.

Berna dedi ki...

Çok fenasın sen :)) Adamı iyice delirtecekmişsin az kalsın :)))

gülay dedi ki...

Delirmek mi? direkt boşanmıştık Bernaa:))
14 yılı bir kalemde silerdi vallahi:))

Berna dedi ki...

:)))))))

dilek dedi ki...

çok güldüm valla gece gece....sevgiler:)

gülay dedi ki...

Dilek; bizden de kocaman sevgiler;)

anne kaleminden dedi ki...

valla gülay hakket çok komikti yaa :)) bizde de var scooter epeydir, eren bile biniyor ama evde biniyoruz biz, dışarı pek nadir çıkarıyolar.. kazasız binsin prenses inşallah :)

aysencifci dedi ki...

Ne iyi edip yorum bırakmışsınız, sayesinde sizi tanıdım. Ben kızıma 4 tekerlekli scooter aldım Pils.an'ın. Çok dengeli, düşme şansı yok denecek kadar az. Bence onu alın. Hiç pişman olmazsınız, eşinizde rahatlar. Talya BAYILIR, bizimki bayılmıştı. Sevgiler.

gülay dedi ki...

Nihan sen anımsarsın belki ilk scooter gazamızı:))
Erenimom bile biniyor demek yerim ayol ben o küçük adamı.

gülay dedi ki...

Ayşen; ben uzun süredir okuyorum yazılarını İdil'in maceralarını uzaktan da olsa izlemek çok keyifli.
Keşke bunu almadan önce 4 tekerlekli olanlarından haberim olsaydı:(Bizimki 3 tekerlekli olanından.Şimdilik sorunsuz biniyorgibi;)
İdil'inde prensesli bisikleti hayırlı olsun kazasız belasız binsin kuzucuklar.

mine dedi ki...

:) gülerek okudum yazıyı ah bu Gülay neler yapıyor böyle olmaz ama : ) yaaa Taliş'in skuturlu fotosunu istiyoruz ama güzel güneşli bir cuma ve haftasonu dileklerimle...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails