25 Şubat 2011 Cuma

ZOR GÜNLER


Bir haftalık kabus bitti.Her yeni günü bir önce ki gününden daha zor geçen,ajitenin sınırlarını zorladığımız 6 koca günlük iğne maceramız BİTTİ.
Öylesine zordu ki,öyle insanın içini acıtıyordu ki.Kuş gibi çırpınan kızımı ikna etmek,Onun,iğneden bizi vazgeçirebilmek için yalvarışlarını dinlemek.Gözyaşları sicim gibi akarken,soğukkanlılığımızı korumaya çalışmak.Öylesine zordu ki....
Çoğunlukla iğnelerini Ali yaptı,Ali'nin nöbetçi olduğu günler hemşire ablaları.Kızı en ufak ateşlense bile eli ayağı birbirine dolaşan bir baba için,enjeksiyon yapmak ne zormuş.İlk günler Talya ağladı, Ali göz yaşlarını sakladı..Ben mi?Ağlamadım, mideme giren sancılara rağmen ağlamadım.Küçük sürprizler hazırladım her sabah ve her akşam.Sustum... Susabileceğim,dayanabileceğim o son noktaya kadar sustum.Ta ki iğne olmamak için sinir krizleri geçiren, ağlayan, yalvaran kızımın gözlerinde ki çaresizliği görene kadar....
Ama işte bitti.Dün son iğnesini olan kuzuyla beraber evde bir parti verdik.Onun sağlığı şerefine kaldırdık bira ve meyve suyu kolu kadehlerimizi.
Şimdi kulağı için hazırlanan antibiyotikli solüsyonun bitmesini bekliyoruz.Günde 3 sefer kulağını yıkadığımız ilacımız da bitince,tekrar yapılacak teste göre derin bir nefes alacak,tekrar yaşamamayı dilediğimiz ,kötü bir anı olarak anımsayacağız bugünleri.
Şimdi tek yapabildiğimiz şey beklemek ve en güzelini ümit etmek....


   

***Kandinsky nin bu resminin kötü bir reprodüksiyonu vardı hastanenin enjeksiyon odasında.Her odaya girişimizde Talya'nın dikkatini dağıtmak için, anlamayacağını bile bile resimle ilgili bir şeyler anlatıyordum bıkmadan, usanmadan.Kandinsky kimdir,soyut resim nedir:)
İğneler bittiğinde soyut resim nedir? diye soran babasına; "Anlatmak istediğimizi farklı şekilde anlatarak resim yaparız ya işte bu soyut resimdir"diyecek kadar,resim bilgisine sahip oldu kuzucuk:)

12 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

geçmiş olsun tekrardan ben atlattınız kabul ediyorum. sonuçlarınız iyi çıkacak, öperim...

Sibelbek dedi ki...

Gülaycım, çok geçmiş olsun tatlım yaaa :( neyseki işin en zor kısmı bitmiş, çabucak iyileşsin Talyam inşallah...

gülay dedi ki...

Nihanım canım inşallah. Kötü bir anı olsun artık bu günler....

gülay dedi ki...

Sibel'ciğim bitti sonunda iğneler.Şimdi tek dileğim şu lanet mikrobun kızımın vücudunu bir daha dönememek üzere terk etmesi.

Adsız dedi ki...

Nasil caninizin yandigini hissedebiliyorum.Biz de gecen hafta hastaneye gittigimizde oglum da yorgunluktan gözleri kapanmak üzere iken muayane olmak,fitil almak ve bir sürü alet takilmaya maruz kaldi.Anne anne diye aglarken benim de yüregim SIKISTI.COK AMA COK GEMIS OLSUN...

Ayla dedi ki...

Gülay çok geçmiş olsun, inşallah sonuçlarda iyi çıkacak bir daha size uğramaması temennisiyle

Adsız dedi ki...

Hadi geçmiş olsun..
Tekrarlanmaması dileğimle.

Berna dedi ki...

İğnelerin bittiğine çok sevindim :) İnşallah geçip gitmiştir artık. Bir daha da uğramasın...

gülay dedi ki...

Hepinize güzel temennileriniz için çokk teşekkürler.

Ömer Tuna dedi ki...

çok geçmiş olsun ne kadar sancılı, zor geçiyor. Anne olmak hakikatten zor.

İkiz Annesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun o kadar iyi anlıyorum ki seni.O çaresizlik öyle zor ki.
Atlatmışsınızdır umarım Allah beterinden korusun bundan sonrasında.

Adsız dedi ki...

gelmiş geçmiş olsun talya umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.bu sefer özsüt pastalı bir kutlama yaparsınız..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails