19 Ocak 2010 Salı

HERKES İÇİN SANAT


Sanat tarihi  liselerde zorunlu ders olarak okutulmalıdır.
15 yıl sonra çocuğunuzun karşınıza geçip "Rembrandt denen şu şey de neeee!!!!"demesini istemiyorsanız.
buraya tık tık.

2 yorum:

Açalya dedi ki...

Secmeli ders yapildigindan haberim yoktu. Ne yazik! ben cok severdim, hala severim, cok ilgiliyim sanat tarihine, arkeolojiye, tarihe. Hatta tarih master`i yapmayi bile dusunuyorum hala, hayalimdir. (Amerikan edebiyati okudum ben, ustune tarih de balli kaymak gibi olur, tamamlar)
Havai fisek atilarak kultur baskenti olunmuyor evet. Istanbul`da bunca tarihi eser olmasaymis ne yaparmisiz, neyimizle kultur baskenti olurmusuz bilmem! Eskilere sukretmek lazim, yapmislar, etmisler. Biz yan gelip yatariz ancak ustunde iste...Benim tikladiklarim listesinde parkeloji var, Bilun, akreologdur, bir gozat istersen, bir de B`lun Design blogu var, o da listemde.
Seni tanidigima sevindim.

gülay dedi ki...

Haklısın aslında Açalya bir çok kişi sanat tarihinin seçmeli ders olduğunu bilmiyor ne yazık ki:( bizim dönemimizde liseler de zorunlu derslerden biriydi.Üniversitede de çok isteyerek ve severek okudum(k)ancak eğitimini aldığım mesleğimin yerine kel alaka bir işten para kazandım yıllarca ardından ise hain kocamın bana taktığı lakap ile entelektüel ev kadını oldum:)
Dediğin gibi iki havai fişek patlat oo olmadımı iki de konser düzenle ile kültür başkenti olunmuyor…işte bu yüzdendir ki” sanat hepimize lazım”
Bahsettiğin blogları en kısa zamanda ziyaret edeceğim..sıcak ve samimi yorumun için ise ayrıca teşekkür ediyorum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails